June 16, 2022

NYHET: ZEOJECT – FÖRÄNDRAR PH-HALTEN I INJEKTIONSLÖSNINGAR

Vi älskar innovation! Det är det som driver samhället framåt och gör framtiden lite lättare. Så när Sobi kontaktade oss som ansvariga för namnkreationen och Groth som varumärkesombud för deras nya projekt av en ny teknologi, blev vi extra nyfikna på vad det rörde sig om. I läkemedelsuppdrag kan man förvänta sig en rätt avskalad brief – endast det mest nödvändiga är med och ibland står man där och suktar efter mer att gå på. Sådan är läkemedelsbranschen, och helt förståeligt också när det rör sig om känslig information och nyskapande innovation.

I det här specifika uppdraget arbetade Sobi med en teknologi baserad på zeolit, en grupp vattenhaltiga, kristallina aluminiumsilikater, för att använda mineralet till att förändra pH-halten i lösningar som ska injiceras. Vår uppgift var ett döpa den teknologin. Max 7 bokstäver och utöver den tydliga kopplingen till zeolite skulle namnet även återspegla ’anti-pain’, ’quality of life’, ’neutral’ och ’pH-shift’. Det krävdes ett stort engagemang att rensa bland olika ideér. Bruttolistan var lång och uppoffringar fick göras till urvalslistan. Namnvalet föll slutligen på Zeoject och uppskattades inte bara internt hos oss men också av flera av våra språkgranskare runt om i världen – ”Clear characteristics, yet unique”, ”Sounds professional”.

Likt i många andra uppdrag var Groth ansvariga för legala kontroller i relevanta varumärkesklasser och sedan varumärkesregistreringen. Kunder brukar uppskatta när alla delar kan erbjudas under ett och samma tak. Vi är glada att alla inblandade kunde göra ett fantastiskt arbete.

Besök Sobi här.

Svårt att komma på ett namn? Kontakta oss för ett förutsättningslöst möte.

Groth & Co erbjuder rådgivning inom varumärke och patent, läs mer här.