June 16, 2022

NYHET: ABLIVA AB – MITOKONDRIELL MEDICIN

NeuroVive Pharmaceutical AB byter namn till Abliva AB. Namnbytet till Abliva AB följer den nya företagsstrategin med fokus på primär mitokondriell sjukdom. Inom detta område har Abliva två lovande utvecklingsprogram som syftar till att behandla stora otillfredsställda medicinska behov hos patienter med primär mitokondriell sjukdom.

”Efter en spännande och utmanande resa såväl inom det juridiska som det språkliga, har vi nu äntligen ett nytt namn.  Meddelandet om vårt namnbyte har mottagits positivt och uppfattningen är att det är ett snyggt namn med en fin logga. Hela bolaget var engagerade i processen att hitta det nya namnet och efter en del utmaningar på vägen är vi alla glada och stolta över vårt nya namn. Tack för hjälpen!’, säger Catharina Jz Johansson, CFO på Abliva AB.”

För vår egen del är vi extra glada att vi tillsammans med namngruppen kunde hitta ett snyggt namn med rätt klang som var ledigt för användning. Vare sig om det är produkt- eller företagsnamn, brukar läkemedelsindustrin sätta kreativiteten på sin spets för att hitta registrerbara namn då det finns många lagar och restriktioner att förhålla sig till.

Besök Abliva.

Vad är mitokondriell sjukdom?

Se våra tjänster här.